Testimonials

“In een periode van veel werkdruk, wat ook tot uiting kwam in fysieke klachten zoals flink vastzittende nek en schouders, werd ik door een coach doorverwezen naar Marian Hoek. Marian helpt mij om met mijn hoofd meer te luisteren naar wat mijn lichaam aangeeft. Daar heb ik vervolgens in werk en privé veel profijt van. Zij is een vakvrouw die weet hoe het lichaam werkt en voldoende op je overdraagt om zelf ook actief te kunnen werken aan je eigen balans tussen lichaam en geest.  Ik ervaar Marian als een professional die nuchter en pragmatisch haar brede kennis over de verbinding tussen lichaam en geest weet toe te passen. Met regelmaat maak ik mezelf nog te druk, maar inmiddels ben ik veel beter in staat om meer in balans te blijven met de oefeningen die Marian aangeeft. Het werkt voor mij nu preventief, om niet meer zo ver door te schieten dat fysieke klachten ook weer terugkomen.”

– Marga, adviseur projectmanagement


“Over twee weken ga ik –na 7 jaar- weer skiën!! Dankzij Marian’s behandelingen kan ik dat weer. Toen ik twee jaar geleden bij haar kwam was ik lichamelijk in een slechte conditie. Zware darmklachten en rheumatische pijnen maakten mijn leven miserabel. Marian wees me hoe ik beter naar mijn lichaam kon luisteren. Haar oefeningen leerden mij dat ik dat volstrekt onvoldoende had gedaan en dat terwijl ik nog wel een energetische opleiding heb gevolgd!  Zij leerde mij me bewust te worden van spanningen in mijn lichaam. Door het trainen van bepaalde spiergroepen is mijn rug nu soepel. Jarenlange yoga- en Pilateslessen hebben me niet zo ver gebracht.                       Dankzij Marian’s zachte sturing kan ik de noodzakelijke discipline opbrengen om mijn oefeningen te doen. Met fantastisch resultaat!”

– Nelleke


“Bij een ski ongeluk in 2011, ben ik op mijn hoofd gevallen. Er was sprake van hersenletsel en artsen spraken over een herstelperiode van 2 jaar. Dit zorgde voor een chronische hoofdpijn waar geen middel tegen op kon boksen, korte tot geen concentratie en een zware oververmoeidheid. Een pakket waar ik mezelf niet mee kon identificeren in de bloei van mijn leven en studententijd.

Mijn innerlijke onrust, de druk van buitenaf en de sociale verplichtingen waren mij waarschijnlijk teveel geworden als ik niet de tip had gekregen om eens een bezoekje aan Marian te brengen.

Marian heeft het vermogen, door alles heen te kunnen kijken en de daadkrachtigheid om iemand te kunnen raken op alle nodige fysieke en mentale plekken die nodig zijn voor herstel. Zij heeft het voor mij mogelijk gemaakt om toch weer te kunnen functioneren zoals ik dat wil binnen een veel korter tijdsbestek dan ik had mogen dromen.

De behandelingen en therapie op de rustgevende praktijk in Blaricum hebben niet alleen genezing en herstel als doeleinde. Marian is een gepassioneerde vrouw en zal binnen haar bereik, vastberaden een brug bouwen naar een plaats waar je, jezelf niet alleen een fijner mens voelt maar ook leert te leven met een hogere levenskwaliteit.” 

– Felix, student Hoge Hotelschool


“Het is algemeen bekend dat het samenspel van lichaam en geest zorgt voor duurzame prestaties. Niet zelden in deze jachtige maatschappij zijn lichaam en geest in onbalans. De wilskracht vraagt veel van het lichaam of er is bv stress als gevolg van verkeerde keuzes. Correctie als er te lang onbalans is en preventie om het zover te laten komen (signalen leren herkennen die tijdig zelfreflectie mogelijk maken) zijn key. Dat kan bijna geen mens op eigen kracht. Hulpbronnen die inzicht geven zijn waardevol. Hulpbronnen die inzicht geven én werken aan de zelfreflectie zijn beter. Met die ondersteuning blijft een mens mens en is tot veel in staat.
Marian Hoek is zo’n een wijze en handige coach / hulpbron die met haar ogen en handen hoofd en hart weet te verbinden tot één mens. Haar ogen zorgen voor een feilloze diagnose en met haar handen stimuleert en corrigeert ze spier- en energiebanen in het lichaam. Deze kracht ligt niet voor het oprapen, is allesbehalve alledaags. Ik kan niet anders dan mijn bewondering en dankbaarheid uiten en haar van harte aanbevelen.

– Peter de Bruin, directeur Turner